A betegségek lelki okai

A betegségek lelki okai

A Gyógyulás Pszichológiája

Sok orvos és természetgyógyász rendszeresen hangsúlyozza, hogy a gyógyulás érdekében fontos a betegségek pszichés okait is kezelni.
De hogyan? Tehetetlenek és tanácstalanok vagyunk. Fogalmunk sincs, mit kezdjünk a lehetetlen helyzeteinkkel és feszültségeinkkel.

Erre tanít meg az Intelligens Gyógyulás könyv, a saját felelősségünkre és elsődleges feladatunkra az egészségünkkel kapcsolatban. A legveszélyesebb megbetegítő feszültségek egészséges kezelésére. Ha hozzátesszük a gyógyulás pszichológiáját az életünkhöz, az a legmélyebb szinten segíti a szervezetet a regenerálódásában, az érzelmi-idegrendszeri egyensúly helyreállításán keresztül. Nem beszélve arról, hogy ezáltal elsajátíthatjuk a problémáink elfojtásmentes megoldásának módját is. Ez az életünk minden területére gyógyítóan hat, a munkánkra, a párkapcsolatunkra és a személyiségünk fejlődésére egyaránt. A megbetegítő feszültségek elfojtásmentes kezelése nagy erővel képes hozzájárulni az érzelmi-, és ezen keresztül az egész szervezetünk egyensúlyának helyreállításához és a betegségek megelőzéséhez. Ameddig a problémáinkra és a betegségeinkre a megoldást kívülről várjuk, és nem merünk szembenézni az elfojtásainkkal, addig ne várjuk átütő változást. A vak reménykedés vagy az ellenállás helyett az értelmes az lenne, ha őszintén szembenéznénk a tényekkel, azzal, ami ide vezetett, és megtanulnánk kijavítani őket.

Az Intelligens Gyógyulás egy olyan megoldási rendszer, amivel gyógyítani tudjuk a fájó érzelmeinket, fokozatosan egyre jobb szintre hozva őket. Ez egy logikus folyamat, ami a belső működésünk megértésén és kijavításán alapszik. Ezen keresztül megtanulhatjuk a belső együttműködés kialakításának folyamatát, az egészséges gondolkodást. Ha irányítani akarjuk az életünket, akkor meg kell értenünk, mi az útja annak, hogy feszültségmentesen bánjunk az érzelmeinkkel. Másképp bábuk vagyunk a sors kezében. Lényegében az egészséges hozzáállást kell elsajátítanunk az életünk problémáihoz és a betegségeinkhez. Az a csodálatos, hogy az elfojtásaink megértése egyszerre világít rá a betegségek legmélyebb okaira és megoldására is.

Az intelligencia képes a tévedés kijavításával a hibákat helyreállítani, és az egyensúlyt visszaállítani. Ez az Intelligens Gyógyulás alapelve.

Ez a könyv végig Rólad szól, olyan hétköznapi tapasztalataidról, melyek nap mint nap érnek. Azt gondolom, hogy annál meggyőzőbb úgy sincs, mint amit magunk megélünk, vagy a saját bőrünkön tapasztalunk. A könyv célja az, hogy praktikus eszközt kaphass a kezedbe egy olyan témáról, ami mélyen Rólad szól, arról a részedről, amit még nem ismersz eléggé, de a leginkább meghatározza az életedet, a döntéseidet. A tudatalatti általában teljesen elérhetetlennek tűnik, de látni fogjuk, hogy csak megközelítés kérdése, és kézzelfoghatóvá válik. A cél, hogy:

 • összeálljon a kép, hogy hogyan befolyásolhatod a szervezetedet, és ne kelljen félned, kiszolgáltatva magad a betegségeknek, és
 • idő előtt észrevedd és „ápolni” tudd a kezdődő rendellenességeket, betegség esetén az érzelmi kiváltó okot.
 • A megbetegítő feszültségeid, félelmeid és gyengeségeid megoldását szokássá tehesd, és a nehézségeid egyre magasabb szintű megoldásának lépcsőzetes folyamatát elsajátíthasd.

Ez lehetséges, de csak akkor, ha abból indulunk ki, hogy mélyen megértjük az alapvető érzelmi működésünket és az ezzel kapcsolatos összefüggéseket. A betegségek a legmélyebb problémáink, ezért ha ezeket megtanuljuk érzelmileg kezelni, akkor nem lesz gond a többi nehézségünket is megnyugtatóbban megoldani.

Végső soron minden az érzelmeinken csapódik le. Ezért a megoldás az érzelmi reakcióink, a megéléseink változtatásán keresztül vezet. Ez képes egyensúlyt teremteni a szervezetünkben éppúgy, mint az életünkben.

Nagy A. Csongor
Részlet az Intelligens Gyógyulás könyvből
A stressz és a betegségek lelki okainak megoldása

 • Könyv

  Kiút a betegséget okozó stresszből

  Kiút a betegséget okozó stresszből

  Logikusan elmagyarázza mindazt, ami a mély megoldáshoz hiányzik

  Megnézem

 • Képzés

  Az önfegyelem tanulható, és minden problémánk jó megoldásához elengedhetetlen.

  Részletek

 • Facebook

  Friss hírek a megjelenő új könyvekről, előadásokról, eseményekről, videókról, cikkekről.
  Kövesd a facebook oldalunkat:

  Facebook